Investera i Apple: Hur kan man köpa Apple Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

De stora teknikföretagens hisnande snabba framväxt under 2000-talet har gjort investerare runt om i världen intresserade av att investera i Apple. Berättelsen om Steve Jobs är någonting som de flesta är intresserade av och har hört talas om tidigare. Få människor har haft så stor påverkan på vårt sätt att tänka om och använda teknologi i våra dagliga liv. Steve Jobs inverkan går att se överallt.

Introduktion om Apple

Oavsett om du faktiskt använder en Apple-enhet själv eller inte, så är sannolikheten att det finns åtminstone en Apple-relaterad produkt någonstans i närheten väldigt hög. I nuläget har Apple runt 2 miljarder enheter som aktivt används över hela världen. Man kan lugnt säga att denna amerikanska teknikjätten har betydande makt i dagens teknikbransch. 

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Det är därför också svårt att se Apple som ett företag som faktiskt har genomgått en hel del problematiska perioder. Apple nådde inte framgång från början, utan behövde ta sig igenom en hel del sporadiska och oförutsägbara upp- och nedgångar. Företagets resa har verkligen varit mer av en bergochdalbana. Apples aktiekurs snittade nämligen runt 5 dollar per aktie varje år mellan 1981 och 2007, vilket knappast påminner om den oerhörda storlek företaget har i dagsläget. Framtiden såg med andra ord ganska dyster ut.

iPhone

Det som kom att förändra allting var dock iPhone. Efter 2007, då iPhone först lanserades, började det gå betydligt bättre för företaget. Det var utan tvekan en väldigt revolutionerande produkt, som kom att helt och hållet förändra den teknologiska branschen. Det handlade inte längre om klumpiga datorer, utan istället om mobila plattformar som gav kunder bättre flexibilitet. Kulmen av iPhones lansering är världen vi lever i idag. Nu kryllar det av smartphones och andra portabla enheter vart man än går.

Det är därför inte konstigt att Apple också råkar vara en av de populäraste tillgångarna att investera i. Oavsett om du direkt väljer att köpa aktier i företaget, eller om du indirekt investerar genom ett index eller fond, så är chansen att du någon gång under din investeringskarriär äger Apple aktier. I dagsläget finns det föga risk att Apples pris kommer krascha. Det skulle kräva en avsevärd katastrof. Apple anses vara en av de stabilaste investeringarna på marknaden, då företaget grottat in sig ordentligt i ett etablissemang som skulle förlora mycket på att företaget försvinner eller havererar. När det kommer till investeringar kan man dock aldrig vara riktigt säker, så se till att alltid utföra din egen analys.

I nedanstående artikel kommer vi gå in lite mer i detalj om Apple, ge dig en bild av prisutvecklingen över tid och några råd om hur du kan investera i tillgången. Om du bara letar efter några tips på var man kan investera i Apple, kan du direkt scrolla ned till relevant sektion i artikeln. Låt oss nu ta en titt på varför man potentiellt skulle vara intresserad av att investera i Apple.

Varför ska man investera i Apple?

Apple är otvivelaktigen av världens mest konkurrenskraftiga teknikföretag. Det är inte många företag som har en så omfattande dominans över branschen de är verksamma inom. Det är klart, Apple är inte den enda teknikjätten, men att överhuvudtaget vara en av teknikjättarna är tillräckligt för att företaget ska hamna i en separat bedömningskategori. Om man analyserar dessa företag, måste man hålla i åtanke att de sällan spelar efter samma regler som andra.

Man behöver egentligen inte ens tänka på företagets storlek för att göra en bedömning om huruvida företaget är värt att investera i eller inte. Allt man behöver göra är att observera världen omkring sig. Försök gå en hel dag i en storstad utan att se Apples logga. Det är tämligen omöjligt. Varumärket har satt sig i folkminnet och kommer ha en plats där under en överskådlig framtid. Även om du kanske inte är intresserad av att köpa en Apple-produkt själv, finns det goda anledningar att investera i företaget.

Når gång på gång imponerande resultat

Till en början var Apple enbart ett företag som fokuserade på att bygga datorer. Denna verksamhet gick verkligen inte dåligt, utan Apple var redan här en av de största aktörerna på marknaden. Branschen var dock under denna period mycket volatil och förändrades i stort sett helt och hållet varje kvartal. Detta tvingade Apple att kontinuerligt förnya sig och växa när det kommer till förmågan att innovera och skapa nya produkter. Detta är en stor anledning till att företaget övergick till en mobil plattform.

Apple är alltså ett företag som utnyttjar varje chans de får att innovera. Detta, i kombination med att deras åtaganden ofta är framgångsrika, är en bra anledning att investera i Apple. Du kan alltid förvänta dig någonting nytt som med största sannolikhet kommer säkra Apples plats i en framtida teknikbransch.

Har historiskt sett gjort smarta investeringar

Apple har gång på gång genom företagets historik gjort smarta investeringar. Det är faktiskt någonting Apple är ganska kända för. Utveckling av Siri, uppköpet av hörlursmärket Beats och köpet av Shazam visar på Apples väl genomtänkta förvärv. Det finns betydligt fler som också har bidragit till företagets framgång, men de är alldeles för många för att inkludera i denna guide.

Överträffar marknaden regelbundet

Under det senaste decenniet har Apple gett investerare en genomsnittlig årlig avkastning som regelbundet presterar bättre än den vanliga marknaden. Men detta är heller ingen prestation som kommer från ingenstans, utan Apple har under flera år erbjudit investerare gynnsam avkastning och detta visar inga som helst tecken på att upphöra.

Många är rädda att investera i saker och ting eftersom man aldrig riktigt vet huruvida företagets framgång är temporär eller någonting som håller i sig över tid. När det kommer till Apple är detta inte någonting man behöver vara lika orolig över. Som vi nämnde tidigare är Apple redan så etablerat i den amerikanska och västerländska ekonomin, att chansen att företaget ska gå under inom den närmsta tiden är mycket låg. 

Med det sagt måste man såklart medge att ingenting är omöjligt. Du bör enbart investera pengar du har råd att förlora. Det är också viktigt att inte investera pengar du kan komma att snabbt behöva likvidera. Så se till att du kan betala alla dina regelbundna utgifter innan du investerar.

Princip alla analytiker är ense om att Apple är ett bra företag att investera i. Aktien har under den senaste tiden stigit och prisökningen verkar fortsätta. Håll dock ett öga på företaget och se till att det fortsätter vara en innovativ aktör i branschen. Det är främst detta Apple historiskt sett har tjänat på. Om Apple förlorar sin innovativa anda så är det nog dags att säga adjö till företaget. Om vi ska summera det, är alltså Apple ett utmärkt alternativ för investeraren som är intresserad av ett långsiktigt investeringsalternativ.

Vad är Apple?

Det är inte lätt att summera ett så stort företag som Apple, men om man var begränsad till att beskriva det mest väsentliga hade man sagt att Apple är ett av världens största teknikföretag. Företaget har sitt säte i Cupertino, Kalifornien och är mest känt för sina innovativa konsumentinriktade elektronikprodukter. Däribland hittar du varumärken som iMac, Macbook, iPad och iPhone. Apple är ett av USA:s fem största företag, tillsammans med Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och såklart Amazon. Apple har under flera perioder varit världens största företag och hamnar gång på gång i topp 3.

Historik

Som flertalet säkert redan vet grundades Apple 1976 av Steve Jobs, Ronald Wayne och Steve Wozniak. Under den här perioden och flera år framöver tillverkade Apple främst datorer inriktade mot konsumentmarknaden. Datorer hade länge funnits vid det här laget, men det fanns ännu väldigt få billiga alternativ som inriktade sig mot gemene mans behov. Priset behövde sänkas och användarupplevelsen behövde förbättras. Allt detta och mycket mer lyckades Apple med i raketartad fart. Vi hade inte haft dagens dator, med musen, användargränssnittet och tangentbordet som vi alla känner så väl till, om det inte vore för Apples ivriga arbete tidigt i utvecklingsprocessen av PC:n.

Apple kämpade som sagt väldigt hårt under slutet av 80-talet och början på 90-talet. Detta berodde på att ny konkurrens hade blivit aktiv på marknaden. Apples främsta konkurrent vid det här laget var Microsoft och denna rivalitet kom över tid att bli ökänd. Om du vill ha ett exempel på den i mer modern tid kan du ta en titt på Apples reklamer, som direkt attackerade Microsofts produkter. Det var ett aggressivt spel med andra ord! 

Företaget lyckades dock återhämta sig från sin skakiga period i början av 2000-talet. Jobs blev lockad att komma tillbaka och skapade följaktligen några av Apples idag mest framgångsrika produkter: iPad, iPhone och iMac. Denna period av visionärt arbete från Jobs sida, gjorde honom till en av vår tids största symboler för företagande och nytänkande. Än idag ser man upp till Jobs som en person utan dess like.

Tim Cook blir VD

Efter att Tim Cook tagit över som VD år 2011, började Apple snabbt gå från framgång till framgång tack vare sina etablerade varumärken. Apple-produkter var vid det här laget ett kulturellt fenomen och genom bland annat saker som Steve Jobs kändisskap, hade Apple lyckats bli mer än bara ett företag som säljer teknologiska produkter, det hade blivit ett modeföretag. Och det är här Apple befinner sig än idag. Det är faktiskt inte deras teknologi som är det som främst lockar kunder, utan det är varumärket och livsstilen detta varumärke antyder på.

Nästan allting som har en Apple-logga kommer per automatik generera stora intäkter och är nästintill garanterad framgång. Detta är också anledningen till att Apples produkter har en tendens att vara dyrare än konkurrenter. Folk är villiga att betala extra för varumärket, då det signalerar att man “är en viss typ av person”. Enligt Forbes är faktiskt Apple världens mest värdefulla varumärke! Tätt följt av Google, Microsoft och Amazon. Det är inte konstigt att företagen med mest resurser att lägga på marknadsföring också har störst varumärken.

Nya produkter

Apple fortsätter kontinuerligt att komma ut med nya produkter. Under de senaste åren har de bland annat lagt ned mycket resurser på sin streamingtjänst, AppleTV+, vilket varit populärt bland kunder. Apple Watch är också en produkt som är förhållandevist ny och följer företagets innovativa anda. Man kan heller inte glömma AirPods, som blivit lite av ett kulturellt fenomen. Därutöver har Apple ett stort antal tjänster som ger återkommande intäkter, bland annat Apple Music, AppleCare+ och Apple Pay. Om man vill vara lite cynisk, så kan man egentligen påstå att alla Apples produkter är återkommande betalningar, på grund av planerad föråldring inbyggt i deras produkter.

Information om Apple

Nedan följer en tabell med lite relevant information om företaget. Vi hoppas detta ger dig åtminstone en överskådlig bild av vad Apple är för typ av företag när det kommer till konkreta siffror.

VD

Tim Cook

Årlig prisförändring

+13,30 %

Marknadsvärde

2.67 biljoner USD (5 augusti 2022)

Vinst

83 miljarder USD

Utestående aktier

16,07 miljarder

Industrier som behöver Apple

Eftersom Apple främst sysslar med datorer och mobiltelefoner, kommer det antagligen inte som en överraskning att en av de viktigaste branscherna för Apple är just CPU-tillverkning och halvledarindustrin. Således är detta branscher som förlitar sig på att Apple köper deras produkter. Nedan följer en lista på några branscher som är viktiga för Apple och vice versa. Eftersom företagen i dessa branscher är så omfattande, har vi valt att göra en lista bestående av några väsentliga företag för Apples verksamhet.

 • Hon Hai Foxconn (Taiwan)
 • Goertek (Kina)
 • Qualcomm (USA)
 • Intel (USA)
 • Luxshare (Kina)
 • Pegatron (Taiwan)
 • Wistron (Taiwan)
 • Samsung (Sydkorea)

Hur har Apple presterat de senaste åren?

Vi har undersökt vad Apple är för typ av företag, men låt oss nu istället ta en titt på prisets utveckling över tid och hur väl aktien har presterat. Apple blev först börsnoterat 1980, som vi nämnde tidigare, och antog då symbolen APPL. Aktiens initiala pris var 22 USD, vilket egentligen motsvarar runt 0,39 USD om man tar hänsyn till samtliga aktieuppdelningar som följde. Detta första insteg på aktiemarknaden var faktiskt en storartad succé och Apple kunde tjäna in cirka 100 miljoner USD i kapital från aktieköp. Totalt sålde Apple runt 5 miljoner aktier, vilket tyder på företagets goda rykte redan innan börslanseringen.

Apples börsintroduktion var faktiskt en av de mest framgångsrika någonsin. Man kan lugnt säga att det gjorde investerare glada, då Apples marknadsvärde direkt sköt i höjden till strax under 2 miljarder USD. Från 1980 fram till runt 2000 var det som sagt inte enbart framgång efter framgång, utan företaget behövde ta uti med en hel del misslyckanden. Under 2000-talet började dock Apple verkligen nå guldläget som de än idag besitter. 

Denna period var avgörande eftersom det var ungefär vid den här tiden som deras operativsystem Mac OS X gick igenom många uppgraderingar. Det var också vid den här tiden som Apple lanserade sina första butiker. Dessa butiker fick mycket kritik riktad mot sig, men idag anses de av många vara ikoniska kulturella fenomen.

Apples Börsvärde

Nedan kan du se Apples utveckling sedan börslanering 1980. De röd-gröna staplarna är en indikator på handelsvolym vid tillfället och den blåa avser priset. Som du kan se höll sig priset ganska stabilt fram till runt 2008, då iPhone lanserades, vilket totalt förändrade företagets profil för alltid. Även om det är svårt att se på grafen nedan, så sköt faktiskt Apples aktiekurs i höjden mellan 2000 och 2008. Den steg med strax under 3000 %! Detta orsakades främst av iPhone som sagt, men även andra populära lanseringar som iPod, MacBook och iTunes Store. Sedan denna hisnande succé har Apple fortsatt stiga kraftig i värde.

Nedanstående graf ger en tydligare bild på hur priset har förändrats sedan lanseringen av alla dessa mycket populära produkter. Apples främsta produkt är iPhone, som fortsätter driva aktiekursen uppåt genom åren. Försäljningen av iPhones bara ökar och ökar och Apple verkar inte vilja hejda sig när det kommer till att släppa nya varianter med ny funktionalitet.

Naturligtvis har några temporära nedgångar följt storsuccén, men absolut ingenting Apple inte har lyckats återhämta sig från. Under 2020, då pandemin såg ut att förändra hela samhället, ökade värdet på Apple produkter markant. Hela teknologibranschen fick en rejäl ökning under denna period, så det är absolut inte konstigt att branschens ledande företag också fick sig en del av kakan.

Apple idag

I skrivande stund verkar det som att Apple kommer fortsätta sin framgångsresa, åtminstone en tid framöver. Aktien har klarat sig väl genom flera ekonomiskt problematiska marknadssituationer och lyckas med detta än idag. I skrivande stund (augusti 2022) har vi inte längre samma kraftiga uppgång vi blivit vana vid under pandemin, men Apple verkar klara sig bra ändå. Allt man behöver göra är att ta en titt på grafen.

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Många som investerar i Apple är idag långtidsinvesterare som varit med ända sedan iPhone lanserades. Det finns liksom ingen anledning att sälja en tillgång som år efter år innoverar och erbjuder nya produkter på rullande band. Om du har som mål att aktivt förvalta dina sparpengar, är Apple ett utmärkt alternativ på lång sikt.

Apple Aktiekurs

Ska man investera i Apple?

Huruvida man ska investera i Apple eller inte är någonting man själv måste avgöra. Det kommer till stor del bero på vad just din handelsstrategi är. Om man jämför med de andra alternativen, är Apple en förhållandevist säker tillgång. Det är ett av USA:s största företag och har gemensamma intressen med den amerikanska staten. De flesta företag har inte denna garanti. Man kan ju också nämna att Apple är ett av världens största företag och har varit det under en lång tid. Ett företag som är dåligt styrt kommer inte kunna hålla sig så långt över ytan så länge.

Framtidsprognosen för Apple ser också bra ut. Flertalet analytiker anser att det är en bra investering. Detta är ett betyg Apple får av insatta experter gång på gång, vilket tyder på att det är en bra investering för den som har råd att lägga undan lite extra varje månad. Apple aktiens betyg skiftar mellan “behåll”, “köp” och “starkt köp” ganska ofta, men väldigt sällan anser experter att det är ett tydligt “sälj”. 

I övrigt har Apple länge ansetts vara en bra långtidsinvestering. I den bemärkelsen bör en potentiell investerare behandla det mer som en volatil fond. Även om företaget inte riskerar gå under inom den närmsta tiden, så är det fortfarande bara ett företag. Om man investerar i enbart ett företag förlorar man säkerheten som diversifiering ger, vilket i det långa loppet kommer öka risken för stora förluster.

Håll dock i åtanke att dessa analyser ofta är baserade på algoritmer. Det kan vara svårt att få expertråd och ofta måste man betala för det. Du bör alltså inte använda diverse algoritmbedömning som säger “köp” eller “sälj” istället för din egen efterforskning. De kan komplettera varandra, men det senare är viktigare än att lyssna på automatiserade bedömningar. Man ska alltid vara skeptisk till information man får gratis, speciellt när det rör investeringar.

Så för att svara på frågan: du måste själv avgöra om du ska investera i Apple eller inte. Gör din egen efterforskning och utgå från slutsatsen du själv kommer fram till. Allt vi kan säga är att Apple är ett av världens största företag och har historiskt sett gått mycket bra. Därmed är det en förhållandevist säker investering, men huruvida den är bra eller inte, beror som sagt på din specifika situation.

Olika sätt att investera i Apple

Som privatperson är det lättare än vad det någonsin varit att investera i aktier på nätet. Du har inte bara populära plattformar som Avanza och Nordnet, vilka båda främst inriktar sig mot den svenska marknaden, du har också internationella plattformar som eToro. Privatpersoner har idag mer möjligheter än någonsin att förvalta sina sparpengar aktivt. Det är verkligen någonting man bör ta tillvara på. Förr behövde man ju släpa sig till ett kontor för att där i seg takt kunna köpa sina aktier. Numera går det att investera via sin smartphone hemma i TV-soffan. Detta gör det också lättare att hålla sig uppdaterad.

Det finns tiotals handelsplattformar tillgängliga på nätet för svenska investerare, vilket innebär att det kanske känns svårt att välja. Nedan går vi igenom vad vi anser vara den bästa plattformen och hur du går tillväga för att börja investera på den. Men låt oss först ta en titt på några andra alternativ.

Investera i Apple hos Avanza

Avanza är en av sveriges mest populära handelsplattformar på nätet. Det råkar också vara den plattform de flesta tänker på när de hör koncept som “ISK” och att börja “aktivt förvalta” sina sparpengar. Problemet är att Avanza inte längre är det enda alternativet för svenska investerare. Det finns numera internationella plattformar som erbjuder bra mycket bättre utbud än vad Avanza någonsin har gjort. Visserligen finns det vissa fonder som internationellt inriktade sidor inte erbjuder, men detta kompenserar de för mer än väl genom sin utförliga funktionalitet.


Även om Avanza är en av marknadens mest väletablerade handelssidor på nätet, så har marknaden utvecklats en hel del med tiden. Brist på innovation har lett till att nyare plattformar har lyckats komma ikapp. Dessa kan idag erbjuda en betydligt bättre produkt. Vi rekommenderar eToro för att köpa och sälja aktier.

Handla Apple via ETF

ETF (en. Exchange-Traded Fund) är den engelska benämningen på så kallade börshandlade fonder. Dessa fonder erbjuder ett sätt att investera i aktier samtidigt som man erhåller fördelarna som fonder erbjuder via inbyggd diversifiering. En börshandlad fond erbjuder de bästa av båda världar. En börshandlad fond kan bestå av flera olika tillgångar, bland annat aktier, råvaror och obligationer. ETF:ers pris förändras kontinuerligt under en handelsdag, precis som en aktie, vilket skiljer sig från traditionella fonder som vanligtvis enbart handlar sina andelar en gång per dag efter marknaden har stängt.

Några utvalda ETF:er med Apple

Fondens namn

Ökning senaste 10 år

Fidelity MSCI Information Technology

+21,36 %

Technology Select Sector SPDR Fund

+19,19 %

Vanguard Information Technology ETF

+19,82 %

iShares Global Tech ETF

+18,11 %

iShares U.S. Technology ETF

+18,67 %

ProShares Ultra Technology

+32,10 %

iShares Russell Top 200 Growth ETF

+16,67 %


Det går alldeles utmärkt att indirekt investera i Apple genom denna typ av fond. Du får du ju också diversifieringen vi nämnde tidigare. Detta gör dina investeringar betydligt säkrare och minskar risken för potentiellt stora förluster.

Köpa Apple Aktier

Det bästa sättet att investera i Apple är otvivelaktigen att investera i aktier. Det ger dig direkt exponering mot företaget utan att du behöver satsa på andra tillgångar. Om du till exempel investerar i en ETF för att få exponering mot Apple, kommer du också oundvikligen få exponering mot andra företag, vilken kanske inte passar just din investeringsstrategi. Genom att direkt investera i aktier får du bättre finlir när det kommer till att kontrollera exakt vad det är dina pengar läggs på. Således får du också bättre kontroll över dina investeringar.

När du investerar i ett företag är det viktigt att du går igenom följande steg noggrant. Just när det rör dina sparpengar är det viktigt att inte dra förhastade slutsatser och investera i någonting du inte undersökt tillräckligt.

 1. Välj tillgång att investera i och gör ordentlig efterforskning. Se till att du kombinerar ren fakta med olika experters åsikter. Se till att aldrig förlita dig på enbart en expertåsikt. Det krävs flera för att bygga en ordentlig investeringsstrategi.
 2. Välj hur du vill investera i tillgången. Om det är ett företag kanske du vill välja mellan CFD:er och vanliga aktier.
 3. Se över din budget innan du investerar. Man kan göra flera timmars efterforskning och ändå göra fel investering. Faktum är, att du kan göra helt rätt investering rent objektivt, men göra en investering din budget inte tillåter. Se till att du inte kommer behöva pengarna du investerar som likvida medel inom den närmsta perioden.

Vad påverkar Apple-priset?

I grund och botten påverkas Apples pris av hur väl det går för företaget rent försäljningsmässigt. Men eftersom Apple är ett så passt stort företag, har de fingrarna i många olika kakburkar. Således är Apple internt sett ganska diversifierat, även om det “bara” är ett teknikföretag som säljer konsumentprodukter. Pengar kan alltid pumpas in i R&D, vilket alltid har potential att ge avkastning på grund av närheten av dess verksamhet till den amerikanska staten, där information numera är allt.

Det främsta som har potential att påverka Apples pris är breda upp- och nedgångar i världsekonomin. Som vi nämnde tidigare upplevde Apple en rejäl ökning under pandemin, då samhället gick mot en mer digital verksamhetsmiljö. Utöver detta är det faktiskt mycket politik. Apple är ett så pass stort företag att deras image och hur väl reklam mottas är saker som kan påverka priset kraftigt i framtiden.

Teknologiindustrin

Som du säkert redan vet är Apple ett teknikföretag. Ett av världens största faktiskt. Denna industri kommer med en hel del för- och nackdelar. Låt oss ta en titt på några nedan.

Fördelar

 • Höga marginaler, vilket ger företagen inbyggd säkerhet.
 • Det verkar som att teknologi kommer fortsätta vara en stor del av människors liv.
 • Produkterna inriktar sig till konsumenter, vilket gör investeringar mer familjära och lättförståeliga.
 • Verkar klara sig bra genom lågkonjunkturer
 • Framgångsrika teknologiföretag har en tendens att ta över marknaden de är verksamma inom.

Nackdelar

 • Inte alla teknologiföretag är bra investeringar. Vissa presterar betydligt sämre än S&P 500.
 • Höga PE-värden betyder att företaget kontinuerligt behöver prestera mycket väl.
 • Det är inte nödvändigtvis en självklarhet att det kommer gå bra för teknologiföretag. Det kan vara så att vi befinner oss i en temporär situation som förblindar oss för framtiden.
 • Teknologiföretag granskas hårt av myndigheter. Till exempel Facebook.
 • Kan vara volatila under perioder, vilket kan leda till att investeringen känns stressig.

Var kan man investera i Apple?

Som vi nämnde tidigare finns det i dagsläget många olika sätt att investera i Apple. Vår rekommendation är att du använder eToro. Detta är en handelsplattform som erbjuder bred funktionalitet och många investeringsmöjligheter. De erbjuder bland annat en social plattform där man kan diskutera med andra investerare. Det finns också flera experter på sidan som erbjudar råd. Vidare har du flera analytiska verktyg som hjälper dig hitta rätt tillgång att investera i.

Investera i Apple hos eToro

Nedan har vi sammanställt en kort guide där vi går igenom hur man kan investera i Apple med eToro. Följ gärna med steg för steg, det tar inte mer än några minuter. Om du vill ta reda på mer om plattformen än vad som visas här i guiden, kan du alltid besöka eToros hemsida och läsa om processen själv.

1. Skapa konto

Det första steget består såklart av att faktiskt skapa ett konto på plattformen. För eToro behöver du inte använda BankID, men tvåfaktorsautentisering erbjuds. Se till att göra ditt konto så säkert som möjligt, med bra lösenord, osv. När du tagit dig framt till ovanstående sida, behöver du bara trycka på knappen “Börja investera” för att komma till registreringssidan.

Ovan kan du se en bild av registreringssidan. Nästa steg är ganska självklart. Ange användarnamn, e-post och lösenord. Godkänna regler och villkor och tryck på “Skapa konto”. Du kan också använda ett befintligt konto på Google eller Facebook.

2. Sätt in pengar

När du har skapat ett konto tas du direkt till eToros startsida. Här kan du se flödet och lite information om stora prisrörelser. Du har också en meny till vänster med olika funktioner att utforska. Gör gärna detta! Det första steget nu är att verifiera ditt konto. Du får då ett mejl från eToro med instruktioner om hur du går tillväga. När du är klar trycker du på knappen “Sätt in pengar” i det vänstra hörnet.

Nu kommer du mötas av ovanstående pop-up sida. Välj valuta, betalningsmetod, mängd och ange betalningsdetaljer. Tryck sedan på “Insättning”. Nu har du satt in pengar!

3. Sök efter "Apple"

Använd nu eToros sökfunktion och skriv in “Apple”. Det första alternativet som kommer upp bör vara det du letar efter. Tryck på detta.

4. Börja handla Apple!

När du nu är på aktiens huvudsida, behöver du bara trycka på knappen “Handla”. Välj mängd och tryck på bekräfta. Grattis, nu äger du aktier i Apple!

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Apple med Skilling

apple
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Apple Alternativ

Det är viktigt att diversifiera sina tillgångar. Nedan följer några relevanta alternativ till Apple som vi sammanställt.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Hur man köper aktier i Apple (AAPL)

Gör ett konto på eToro, sök på aktien och börja investera! Det är inte svårare än så. Se också till att göra ordentlig efterforskning.

Köpa Apple aktier 2022

Numera finns det många olika alternativ när det kommer till privatinvesteringar. Genom att göra ett konto på eToro kan du köpa många olika aktier, bland annat Apple.

Köpa Apple aktie (AAPL) – Så kan du investera i bolaget [Guide]

Gå till guiden i artikeln för hur man investerar i Apple. Vi går igenom hur du går tillväga steg för steg. Det tar inte mer än några minuter!

Så kan du köpa aktier och investera i Apple (AAPL)

Gör ett konto på eToro, sätt in pengar och välj aktie. Pengarna lagras säkert i banker runtom i världen.

Hur kan du köpa Apple-aktier?

Det finns många olika sätt att köpa Apple aktier på. I artikeln går vi igenom hur man kan investera i Apple med eToro. Gå gärna igenom guiden!

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar