Investera i Clubhouse: Varför skulle man köpa Clubhouse Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Alla snackar om Clubhouse, sociala medier-plattformen som har tagit världen, och nu Sverige med storm. Clubhouse lanserades i samband med Coronas uppkomst förra året, men det var först när Elon Musk gjorde entré i appen som antalet användare fullkomligt exploderade.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Bolaget är inte börsnoterat i dagsläget, men rykten säger att det nog är på gång.

I denna artikel berättar vi för dig varför du borde investera i Clubhouse om möjligheten kommer.

Cloubhous logga

Varför ska man investera i Clubhouse?

Clubhouse är ett snabbt växande bolag med ett ökat intresse och användning. Plattformen blir mer och mer utbredd och böjar få starkt fäste i Sverige, vilket i sin tur kan leda till bra investeringsmöjligheter i framtiden.

 

Att endast kommunicera med rösten på plattformar är en ny nisch bland social media och ett nytänk när det kommer till social media, som det finns lite konkurrens inom i dagsläget. Med låg konkurrens och stort intresse, är detta bolag värt att ta sig en närmre titt på när det kommer till investeringar.

Vad är Clubhouse?

Clubhouse är ett nytt tillskott i familjen sociala medier, med betoning på socialt. På Clubhouse finns alla möjligheter att lyssna, prata och möta människor från hela världen, med endast ljud och inte bilder, text eller filmer.


Bolaget är i dagsläget exklusivt och kräver att man blivit inbjuden av andra medlemmar för att kunna delta. Det leder till att plattformen i dagsläget är kändisfyllt, men det förväntas tunna ut sig när allt fler blir inbjudna.

Informationer om Clubhouse

Clubhouse, sociala medier-plattformen som har tagit världen, och nu Sverige med storm.
Appen skapades av de två entreprenörerna Rohan Seth och Paul Davidson i Silicon Valley, Kalifornien, USA i mars år 2020. Målet med appen är att skapa en social upplevelse som är mer mänsklig, där människor kan mötas och prata.

Den populära liveljudappen Clubhouse uppges värderas till 4 miljarder dollar av riskkapitaljätten Andreessen Horowitz i samband med en ny finansieringsrunda.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Industrier som behöver Tesla

Det finns flertals industrier som gynnas av företagets verksamhet.

  • Elektronikindustrin, alla appar behöver elektronik för att använda dem. När mobiltelefoner produceras, gynnas också elektroniksektorn.
  • Reklamindustrin gynnas av Clubhouse och sociala medier.

Hur har Clubhouse gjort som en investering de senaste åren?

Eftersom Clubhouse fortfarande mer eller mindre är i vaggan och inte är tillgänglig i dagsläget för mindre investerare, så är det svårt att kolla långt tillbaka. Det vi ser är att plattformen hade en relativt seg start, men efter att fler kända personer och framför allt Elon Musk började använda Clubhouse har appen spridits och växt enormt runt om i världen.

Clubhouse idag

Socialmediaplattformen är idag stadigt växande trotts exklusiviteten. Den populära liveljudappen Clubhouse uppges värderas till 4 miljarder dollar av riskkapitaljätten Andreessen Horowitz i samband med en ny finansieringsrunda.

Aktiekurs

Aktiekurser går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk. Här kan du se den senaste uppdateringen, tabell per år och månad samt pris per aktie.

Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Ska man investera i Clubhouse?

Vi ser att förutsättningarna för investeringar i bolaget är goda och att tillväxten är stark. Om bolaget blir börsnoterat tror vi att de kan ge bra investeringsmöjligheter. Intresset i plattformen är stadigt växande vilket vi ser som ett gott tecken.

Men all investering ska tas med varsamhet. Det är aldrig säkert att du får den vinst du önskar eller pengarna tillbaka, därför är det viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Olika sätt att investera i Clubhouse

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan i dagsläget inte investera direkt i Clubhouse, men du kan investera i bolag som jobbar på ett eller annat sätt med bolaget till exempel Iphone.

Eftersom du kan investera i mer eller mindre allt som rör användningen av Clubhouse, så leder det till att det finns en uppsjö alternativ för dig att välja mellan för dina investeringar.

Investera i Clubhouse hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportal och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med aktier.

Handla Clubhouse via ETF

ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, alltså en börshandlad fond. Det är precis som det låter, en fond som handlas på en börs.

Namn

Utvalt år i %

Shares Global Clean Energy

71,69 %

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

55,12%

L&G Battery Value-Chain

82,40%

L&G Healthcare Breakthrough

44,15%

Köpa Clubhouse Aktier

Clubhouse är i dagsläget inte börsnoterat. Det du kan göra i dagsläget är att investera i bolag som samarbetar på ett eller annat sätt med bolaget.

När du handlar aktier kan du både göra långsiktiga investeringar och kortsiktig CFD-handel. För att veta vilken av dessa metoder du bör välja bör du se på din tidslinje för dina investeringar. Om du tänker investera långsiktigt eller om du vill handla kortsiktigt med hävstång i jakten på större vinster, med en mer aggressiv handelsstrategi.

Långsiktig aktiehandel går ut på att köpa och hålla aktier i ett visst företag på lång sikt. Då försöker du dra nytta av antingen utdelningsbetalningar eller en ökning av aktiekurs över en längre tid.

Om du istället vill generera kortsiktiga vinster kan det vara bättre för dig att handla snabbt med aktier än att hålla dem i din portfölj, via handel av CFD:er.

Via CFD-handel är målet för investeraren att köpa och sälja aktier snabbt för att dra nytta av kortsiktiga värdefluktuationer.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Clubhouse med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Vad påverkar Clubhouse priset?

Utbud och efterfrågan är som alltid en av de stora nyckelfaktorerna samt tillgänglighet och i detta fall exklusivitet.

Socialmediabranschen är oändlig och tycks aldrig bli mättad. Det kommer alltid nya forum och vissa blir mer långvariga än andra. I dagsläget är Clubhouse väldigt populärt och bygger mycket på exklusivitet och kändisaktivitet, det är något som kommer jämnas ut när forumet blir tillgängligt för allt fler. Samma gäller med att appen endast fungerar för Iphone i dagsläget. Hur vidare det kommer ändras eller ej kan vi endast spekulera i. Även sådant spelar roll för värdet.

Industri

Clubhouse är en av många plattformar för sociala medier. Med det kommer konkurrens, men samtidigt visar det på att det finns stort intresse för nytänk. Clubhouse fokuserar helt på att med rösten prata med varandra. Det låter kanske som att gå ett steg tillbaka eller som en självklar del av kommunikationen, men det har visat sig bristande på många andra plattformar. Clubhouse mål är att nå tillbaka till ett genuint sätt att prata med varandra, vilket har lett till ett stort intresse för applikationen.

Vart kan man investera i Clubhouse?

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Där kan du investera direkt i företag som har samarbeten med bolaget.

Investera i Clubhouse hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med Clubhouse-aktier. Plattformen är även känt för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder.
Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida www.etoro.com och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa för att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter valfritt bolag som gynnas av Clubhouse.

Under sökfliken kan du sedan välja valfritt bolag som gynnas av Clubhouse verksamhet så som ¨Apple¨. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Clubhouse Alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig att investera i.
Läs mer, ta en titt och gå igenom några av våra utvalda alternativ nedan, för dina framtida investeringar.

Investera i SpaceX
Investera i Spotify
Investera i Guld
Investera i Tesla
Investera i Netflix

FAQ – Vanliga frågor och svar

För lite mer information, har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om Clubhous och investeringar i bolaget.

Är Clubhouse börsnoterat?

Nej, Clubhouse är i dagsläget inte börsnoterat.

Vad är Clubhouse värderat till?

Den populära liveljudappen Clubhouse uppges värderas till 4 miljarder dollar av riskkapitaljätten Andreessen Horowitz i samband med en ny finansieringsrunda.

Vad är Clubhouse?

Clubhouse är än så länge exklusivt. Plattformen är en ny socialmediaplattform som bygger på live-chattar, mötesrum och möjligheten att delta i diskussioner om olika ämnen. Där det hela tiden pågår samtal och diskussioner och där det är ljudet som står i centrum. Till skillnad från till exempel facbook sker all kommunikation med rösten och inte med text eller med video. Clubhouse ger en chans att lyssna på och prata med vänner och nya bekantskaper. Det är enkelt att skapa egna grupper och samla människor kring olika ämnen.

Är Clubhouse stort i Sverige?

Eftersom Clubhouse är exklusivt måste man bli inbjuden av en redan medlem för att få ta del av plattformen. Även om tjänsten är ganska ny i Sverige är det fullt med folk och hög aktivitet som förväntas öka när fler medlemmar tillkommer.

Bör jag investera i Clubhouse om de börsnoteras?

Ja, vi ser att förutsättningarna för investeringar i bolaget är goda och att tillväxten är stark.
Men all investering ska tas med varsamhet, därför är det viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar