Investera i Coinbase: Varför skulle man köpa Coinbase Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Coinbase är ett av de stora bolagen när det kommer till kryptovaluta och dess handel. Få har nog missat börsnotering i år som har fått många att spekulera i om bolaget kommer göra samma framgångssaga som Google när de börsnoterades.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Digital valuta utan gränser är ett omtalat ämne och har både toppar och floppar. I en allt mer digitaliserad värld blir den digitala valutan allt mer relevant vilket leder till spännande investeringsmöjligheter nu när bolaget börsnoterats. 

I denna artikel går vi igenom för och nackdelar med kryptovaluta och hur du kan investera i en relativt ny och otroligt spännande marknad.

Coinbase logga

Varför ska man investera i Coinbase?

Kryptovalutor är här för att stanna. Ja så säger många experter och med det växer också handelsplattformer så som Coinbase fram.

Bolaget är den största handelsplattformen av kryptovaluta i dagsläget och ses ofta som ett av de absolut mest marknadsförändrande bolagen i världen, likvärt med bland annat Google.

 

Efter år av väntan har Coinbase blivit börsnoterat på Nasdaq New York, med ett referenspris på 250 dollar per aktie.

Noteringen har varit otroligt omtalad och av en god anledning och många väljer att investera. Sedan noteringen har både Coinbase och kryptovalutor så som Bitcoin och Ether, skjutit i höjden och trenden har goda förutsättningar att hålla i sig.

När allt fler bolag tar emot kryptovaluta som betalningsmetod ökar intresset, vilket kan leda till goda investeringsmöjligheter.

Vad är Coinbase?

Coinbase är en amerikansk handelsplats för kryptovalutor som är noterat på Nasdaq i New York. Bolaget är USA:s största handelsplats för kryptovalutor och uppges ha omkring 56 miljoner användare globalt. 

Genom tjänsten kan man växla olika kryptovalutor. 

Inför börsnoteringen år 2021 uppskattades Coinbase bli den största i USA sedan Facebook. 

Bolaget har ett uppskattat börsvärde på mellan 70 och 100 miljarder dollar.

Kritikerna menar dock att det stora jippot runt börsnoteringen ligger i den uppblåsta värderingen av Coinbase, som i den privata miljön inför noteringen haft ett pris på omkring 345 dollar per aktie, vilket värderar bolaget till omkring 100 miljarder dollar. Nasdaq har satt referenspriset till 250 dollar per aktie.

Informationer om Coinbase

Coinbase grundades av Brian Armstrong år 2012 i USA efter han listat bolagsidén på Y Combinator funding event, där han mottog 150,000 dollar i startkapital. Brian är även känd som grundaren till det framgångsrika amerikanska bolaget Airbnb. Verksamheten är totalt digital och distansstyrd och har inget högkvarter, men är baserat i San Francisco.

Coinbase lanserades i ett försök att erbjuda investerare en plattform där de enkelt kan köpa och sälja bitcoin. Sedan dess har företaget vuxit avsevärt och nästan tredubblat sitt användarantal sedan år 2019.

 

Företaget är uppkallat efter myntbaserade ”coinbase” transaktioner, som är speciella transaktioner som introducerar kryptovaluta i cirkulation som bevis för arbetade kryptovalutor och på så sätt eliminerar risken för falska valutor och pengatvätt. I oktober år 2012 lanserade företaget tjänster för att köpa och sälja bitcoins genom banköverföringar.

 

Coinbase grundaren och vd:n för bolaget, Brian Armstrong, är fortfarande storägare i bolaget. Hans del är värd 13,6 miljarder dollar, baserat på priset i den privata miljön på 345 dollar per aktie vilket placerar honom bland techelitens rikaste personer.

 

Det amerikanska bolaget Coinbase är värderat till att vara USA:s 85:e största bolag och är USA:s största handelsplattform för kryptovalutor. 

Bolaget arbetar på en marknad med tuff konkurrens men har visat sig vara ytterst populär och varit stadig.

När Coinbase börsnoterades i april år 2021, gick även kursen för Bitcoin, den allra största kryptovalutan raskt upp. Jätterusningen kan förklaras av att handeln med framför allt Bitcoin och Ethereum-valutan Ether, varit extremt hög under samma period. De två valutorna har stigit 800 respektive 1300 procent under det senaste året, med den största ökningen mot slutet av året.

Coinbase grundare Brian Armstrong

Industrier som behöver Coinbase

Det finns flertals industrier som gynnas av företagets verksamhet, både direkt och indirekt. Listan är lång, men här är några exempel på olika områden som gynnas av Coinbases verksamhet.

  • Handelsplattformar så som eToro och Avanza gynnas för köp av coinbaseaktier
  • Tesla är en av de första bolag som börjar ta emot kryptovaluta för bilhandel, vilket har väckt intresse för andra bolag att börja acceptera kryptovaluta inom handel av olika slag.
  • Reklambolag gynnas till stor utsträckning av storbolag och deras trender.
  • Elektronikbolag gynnas eftersom valutan handlas digitalt. På så sätt behövs mobiltelefoner, datorer och surfplattor för att människor ska kunna använda sig av handelsplattformen. 
  • Gruvbolag behövs för att ta fram material för att kunna skapa ny teknologi som är kompatibel med plattformen.
  • Energisektorn. All elektronik behöver elnät och skapandet av energi. På så sätt gynnas även utvecklingen och utbyggnaden av elnät, skapandet av batterier som har hög kapacitet att förvara energin, samt förnybar energi.

Hur har Coinbase gjort som en investering de senaste åren?

Coinbase har gjort en raketresa sedan det börsnoterades i år 2021. Bolaget omsatte 1,8 miljarder dollar under det första kvartalet år 2021, vilket är en massiv ökning jämfört med både med samma period förra året och kvartalet innan. Under fjärde kvartalet år 2020 omsatte Coinbase mindre än en tredjedel, det vill säga 585 miljoner, och första kvartalet år 2020 omsatte de 191 miljoner.

Investera i Coinbase med eToro

logo-etoro
5/5

Disclaimer: Vänligen notera att handel med CFD:er innebär stora risker då du kan förlora pengar snabbt. 68 % av alla som handlar med CFD:er hos Etoro förlorar pengar. Överväg om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd

Investeringarna i bolaget har förväntats vara likvärdiga med Facebook och än så länge ser framtiden god ut, även om det finns delade åsikter där somliga tror att kryptovaluta är en bubbla, är den överväldigande åsikten att kryptovalutan är här för att stanna.

Coinbase idag

Idag är bolaget den största kryptohandelsplattformen och ett otroligt omtalat bolag i media. Börsnoteringen skapade mycket samtal, både gott och ont och blev en av årets mest omtalade börsnoteringar. Intresset i bolaget är stort. Både för deras marknadsrevolutionerande koncept men också för grundaren och VDn Brian Armstrongs tidigare succéer men bolaget Aribnb. Allt fler väljer att investera i coinbaseaktier och än så länge i år har det varit otroligt framgångsrikt.  

När Coinbase blev börsnoterade steg även värdet på de största kryptovalutorna vilket har skapat framgång på flera fronter under året.

Coinbase Aktiekurs

Coinbase aktiekurs går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk.

Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Ska man investera i Coinbase?

Coinbase är en av de mest populära handelsportalerna för kryptovaluta och av god anledning. De är världsledande och har revolutionerat handeln med kryptovaluta. Ämnet kryptovaluta och investeringar i det har i omgångar svajat en del men för nuvarande ser intresset ut att stiga. Allt fler bolag och företag börjar godta valutan som betalningsmetod och det blir allt säkrare att använda sig av valutan. Vi ser att andra kryptovalutor så som Bitcoin har varit höjdare att investera i, speciellt efter Coinbase börsnotering och att de lagt grunden för andra kryptovalutor att kunna frodas.

Men all investering bör tas med varsamhet. Det är aldrig säkert att du får den vinst du önskar av dina investeringar. Värdet kan både öka och minska och det finns aldrig någon garanti för framtida avkastning så det är viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Olika sätt att investera i Coinbase

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ.

Ut över det kan du själv investera i kryptovaluta eller i bolag som handlar med valutan.

Investera i Coinbase hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportal och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med aktier.

Handla Coinbase via ETF

ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, alltså en börshandlad fond. Det är precis som det låter, en fond som handlas på en börs.

Namn

Utvalt år i %

Shares Global Clean Energy

71,69 %

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

55,12%

L&G Battery Value-Chain

82,40%

L&G Healthcare Breakthrough

44,15%

Köpa Coinbase Aktier

Vad gäller att köpa Coinbaseaktier, kommer det finnas två alternativ. Långsiktiga investeringar och kortsiktig CFD-handel. För att veta vilken av dessa metoder du bör välja bör du se på din tidslinje för dina investeringar. Om du tänker investera långsiktigt eller om du vill handla kortsiktigt med hävstång i jakten på större vinster, med en mer aggressiv handelsstrategi.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Långsiktig aktiehandel går ut på att köpa och hålla aktier i ett visst företag på lång sikt. Då försöker du dra nytta av antingen utdelningsbetalningar eller en ökning av aktiekurs över en längre tid.

Om du istället vill generera kortsiktiga vinster kan det vara bättre för dig att handla snabbt med aktier än att hålla dem i din portfölj, via handel av CFD:er.

Via CFD-handel är målet för investeraren att köpa och sälja aktier snabbt för att dra nytta av kortsiktiga värdefluktuationer.

Vad påverkar Coinbase priset?

Eftersom Coinbase är ett amerikanskt företag så spelar den amerikanska politiken, världspolitiken och världsekonomin en stor roll. 

Som med det mesta även utbud och efterfrågan. Allt fler använder sig av kryptovaluta och då stiger efterfrågan, men om länder och bolag inte godkänner kryptovalutan sjunker också möjligheterna för användning vilket kan påverka priset.

En del menar på att Coinbaseplattformen kan jämföras med Netscape på 90-talet, den webbläsare som gjorde att människor kunde börja surfa på internet. Eller Facebook som förändrat hur människor kommunicerar på nätet. Samtidig finns i dag en lång rad konkurrenter när det kommer till just kryptohandelsplatser. Kraken, Binance och Gemini pekas ut som de tre främsta. 

Det finns volatilitet på marknaden, konkurrensen är stor vilket kan påverka priset fört Coinbase.

Bilden föreställer Nasdaq och pengar

Industri

Om man tittar på Bitcoin som är den största kryptovalutan ser man att de rasade med hela 75 procent så sent som år 2018, vilket tyder på en volatilitet som mycket väl skulle kunna drabba Coinbase om det upprepas. 

Kryptovalutan är här för att stanna menar entusiasterna, som inte har några problem med riskerna enligt deras åsikter. Bitcoin och Ethereum är just nu de två största tillgångarna, men enligt förespråkare har Coinbase möjlighet att bli en central spelare oavsett vilka tillgångsslag som blir dominanta i framtiden. 

Marknaden ser ljus ut för bolaget och marknaden för kryptovaluta i helhet, trots fall för liknande bolag tidigare.

Tesla har bland annat börjat acceptera Bitcoin som betalningsmetod och fler företag ser ut att haka på idén framöver.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Coinbase med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Var kan man investera i Coinbase?

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. 

Förutom det kan du även investera direkt i att köpa kryptovalutan.

Investera i Coinbase hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med aktier. Plattformen är även känd för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder. 

Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida https://www.etoro.com/sv/#signup och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa för att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter "Coinbase"

Under sökfliken kan du sedan välja “Coinbase”. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla Coinbase!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Coinbase Alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig som vill investera direkt på egenhand.
Vi har tagit fram några utvalda alternativ som du kan läsa mer om via nedan länkar.

Investera i Lysa
Investera i Amazon
Investera i Ädelmetaller
Investera i Guld
Investera i Tesla

FAQ – Vanliga frågor och svar

För mer information, har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om Coinbase och investeringar i bolaget.

Vilka är de största kryptovalutorna?

Coinbase är den största handelsplattformen för kryptovaluta medans Bitcoin är den allra största kryptovalutan. Ethereum-valutan Ether är också en av de stora kryptovalutorna på marknaden. Handlandet av Bitcoin och Ether har varit extremt hög senaste året och har stadigt ökar i popularitet. De två valutorna har stigit 800 respektive 1300 procent under år 2020, med den största ökningen mot slutet av året.

Är Coinbase börsnoterat?

Ja. Cionbase börsnoterades på Nasdaq i New York i år 2021. Inför börsnoteringen uppskattades Coinbase bli den största i USA sedan Facebook noterades. 

Bolaget har ett uppskattat börsvärde på mellan 70 och 100 miljarder dollar.

Kritikerna menar dock att det stora jippot runt börsnoteringen ligger i den uppblåsta värderingen av Coinbase, som i den privata miljön inför noteringen haft ett pris på omkring 345 dollar per aktie, vilket värderar bolaget till omkring 100 miljarder dollar.

Nasdaq har satt referenspriset till 250 dollar per aktie.

Vad är Coinbase?

Coinbase är en amerikansk handelsplats för kryptovalutor som startades år 2012 av Brian Armstrong, grundaren för det framgångsrika bolaget Aribnb. Bitcoin är USA:s största handelsplats för kryptovalutor och uppges ha omkring 56 miljoner användare globalt. Tjänsten gör det möjligt att växla olika kryptovalutor på en global marknad utan landsgränser.

Bör jag investera i Coinbase?

Coinbase är en av de mest populära kryptovalutorna men kryptovalutamarknaden har i omgångar svajat en del. För nuvarande ser intresset ut att stiga och allt fler investera i Coinbase som ibland jämförs med bland annat investeringar i Google. Allt fler bolag och företag börjar godta valutan som betalningsmetod och det blir allt säkrare att använda sig av valutan. Vi ser att andra kryptovalutor så som Bitcoin har varit höjdare att investera i och att de lagt grunden för andra kryptovalutor att kunna frodas.

 

Men all investering bör tas med varsamhet. Det är aldrig säkert att du får den vinst du önskar av dina investeringar. Värdet kan både öka och minska och det finns aldrig någon garanti för framtida avkastning så det är viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Är Coinbase en bubbla?

Investeringarna i bolaget har förväntats vara likvärdiga med Facebook och än så länge ser framtiden god ut, även om det finns delade åsikter där somliga tror att kryptovaluta kan vara en bubbla, så är den överväldigande åsikten att kryptovalutan är här för att stanna.

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar