Investera i Hemnet: Varför skulle man köpa Hemnet Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Det finns många anledningar att vilja investera i Hemnet och om du är en av dem är du långt ifrån ensam.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

När allt fler människor får en högre ekonomisk ställning i samhället och populationen växer, så ökar också efterfrågan på bostäder.

Det blir allt vanligare att investera i aktier och fonder, samtidigt är en av de hetaste marknaden i dagsläget är fastighetsmarknaden. Denna kombination gör Hemnet till en investering värt en extra granskning.

Efter lång väntan har Hemnet blivit börsnoterat. I denna artikel berättar vi för dig hur du kan bli en aktieägare i bolaget.

Hemnet logga

Varför ska man investera i Hemnet?

Hemnet är Sveriges största och populäraste bostadssajt med 62,5 miljoner besök i snitt per månad. Populariteten för bolaget växer stadigt vilket leder till bra investeringsmöjligheter.

Att investera i fastigheter ökar i popularitet och möjligheten att investera i bostadssajter kan bli nästa investeringstrend.

Förutom Hemnets plattform har de även byggt upp ett starkt finansiellt bolag med hög tillväxt och lönsamhet.

Vad är Hemnet?

Hemnet är Sveriges största bostadssajt där majoriteten av Sveriges bostadsköpare hittar sin bostad. Bolaget är överlägsen etta på marknaden med en stark årlig tillväxt.

Bolaget har årligen, i genomsnitt, ökat antalet besökare med 24% sedan år 2013. Bolaget har i snitt 62,5 miljoner besök i månaden var av 18,7 miljoner månatliga besök via mobil webb och datoranvändning under 2020.

De är överlägset bättre än tvåan på marknaden, Booli, som endast hade 1,7 miljoner besökare år 2020.

Informationer om Hemnet

Hemnet en svensk internet-baserad marknadsplats för bostäder. Bolaget har i snitt 62,5 miljoner besök i månaden, det vill säga 750 miljoner besök årligen. Runt 2 400 mäklarkontor är anslutna till Hemnet i dagsläget. Hemnet hade en omsättning på 444 miljoner kronor år 2019.

På hemsidan finns information om bostadsköp, så som statistik, kartor, kalkyler och boendekostnad. Även energikostnader och försäkringar. Hemnets webbplats visar även slutpriser på sålda bostäder.

Företaget har drygt 100 anställda varav hälften av de anställda jobbar inom produktutveckling så att bolaget kan lägga fokus på att addera nya tjänster.

Industrier som behöver Hemnet

Det finns flertal industrier och branscher som gynnas av Hemnets verksamhet.

  • Mäklarbranschen och mäklarkontor gynnas av att vara anslutna till Hemnets bostadssajt.
  • Bostadsmarknaden gynnas starkt av ett smidigt och lätt sätt att nå ut till kunder.
  • Byggbranschen, när allt fler investerar i bostäder gynnas även byggbranschen.

Hur har Hemnet gjort som en investering de senaste åren?

Bolaget börsnoterades först i maj i år 2021 så därför kan vi inte se än hur tidigare årliga investeringar för privatpersoner och småföretag har sett ut senaste åren.

Men om vi ser till rörelsevinsten för bolaget, så låg den på 111 Mkr ifjol, vilket motsvarar en marginal på 20,4 procent. Kassagenereringen är även den god på 96–97 procent de senaste två åren. Förra året hade man ett fritt kassaflöde på totalt 182 Mkr.

Hemnet idag

Hemnet lanserades av mäklaren Bengt Bjartorp år 1997 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största bostadsportal. Ägandet av bolaget delades snabbt upp mellan Fastighetsmäklarförbundet, SFB Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet och Svensk Fastighetsförmedling. År 1998 startades webbplatsen hemnet.se, med 1400 mäklare från start.

Hemnet börsnoterades i maj år 2021, på Nasdaq Stockholm under tickern HEM.
I december år 2016 förvärvades majoriteten av Hemnet.se av det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic ihop med två svenska investerare, Pierre Siri och Henrik Persson. De tidigare ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet behöll minoritetsposter medan Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling sålde hela sitt innehav till General Atlantic.
I oktober 2017 tillträdde Cecilia Beck-Friis som vd på Hemnet.

Hemnet Aktiekurs

Hemnets aktiekurs går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk. Här kan du se den senaste uppdateringen, tabell per år och månad samt pris per aktie. Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Ska man investera i Hemnet?

Hemnet är överlägsen etta på marknaden och med tanke på relativ låg konkurrens i branschen så tror vi att Hemnet kommer att förbli störst på marknaden i många år framåt givet den starka relationen med mäklarsamfundet och det starka varumärket.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Men all investering bör tas med varsamhet. Det är aldrig säkert att du får den vinst du önskar av dina investeringar. Värdet kan både öka och minska och det finns aldrig någon garanti för framtida avkastning så det är viktigt att du gör din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Olika sätt att investera i Hemnet

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan även investera direkt i en fastighet eller bolag som till jobbar direkt med Hemnet på ett eller annat sätt.

Eftersom du kan investera både direkt i Hemnet och i företag som arbetar med dem, leder det till att det finns en uppsjö alternativ för dig att välja mellan för dina investeringar.

Investera i Hemnet hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportal och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med aktier.

Handla Hemnet via ETF

ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, alltså en börshandlad fond. Det är precis som det låter, en fond som handlas på en börs.

Namn

Utvalt år i %

Lyxor

31.18 %

XACT

-42.48 %

SPDR

24.06 %

EPRA

0.40 %

 

Köpa Hemnet Aktier

Vad gäller att köpa Hemnet-aktier, så kan du antingen investera långsiktigt eller med kortsiktig CFD-handel. För att veta vilken av dessa metoder du bör välja bör du se på din tidslinje för dina investeringar. Om du tänker investera långsiktigt eller om du vill handla kortsiktigt med hävstång i jakten på större vinster, med en mer aggressiv handelsstrategi.

Långsiktig aktiehandel går ut på att köpa och hålla aktier i ett visst företag på lång sikt. Då försöker du dra nytta av antingen utdelningsbetalningar eller en ökning av aktiekurs över en längre tid.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Hemnet med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Om du istället vill generera kortsiktiga vinster kan det vara bättre för dig att handla snabbt med aktier än att hålla dem i din portfölj, via handel av CFD:er.

Via CFD-handel är målet för investeraren att köpa och sälja aktier snabbt för att dra nytta av kortsiktiga värdefluktuationer.

Vad påverkar Hemnet priset?

Världsekonomin spelar stor roll för priset. Desto bättre ekonomiskt ställt desto fler har möjlighet att köpa bostad. Priser på bostäder beror i hög grad på utbud och efterfrågan.

Utbud och efterfrågan hänger samman på så sätt att priserna för bostäder påverkas upp respektive ned beroende på intresse och tillgång.

Eftersom bolaget har en monopolställning på marknaden så finns det även vissa risker med tillväxtmålet.

Industri

Hemnet är en del av bostadsbranschen, med tjänster så som information om bostadsköp, statistik, kartor, kalkyler, boendekostnad samt energikostnader och försäkringar.

Bolaget har liten konkurrens på marknaden och en monopolställning inom bostadssajter.
Företaget har runt 100 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Hemnet kontor

Var kan man investera i Hemnet?

Det finns flertals alternativ för sig som vill handla aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Förutom det kan du även till exempel investera i en fastighet eller direkt i bolag som jobbar med Hemnet på olika sätt.

Investera i Hemnet hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med aktier. Plattformen är även känd för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder.

Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida www.etoro.com och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa för att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter "Hemnet"

Under sökfliken kan du sedan välja ¨Hemnet¨. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla Hemnet!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Hemnet Alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig att investera i. Läs mer om några av våra utvalda alternativ nedan.

Investera i Tesla
Investera i Amazon
Investera i Spotify
Investera i Netflix
Investera i Guld

FAQ – Vanliga frågor och svar

För mer information, har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om Hemnet och investeringar i bolaget.

Finns Hemnet på börsen?

Ja, Hemnet börsnoterar i maj år 2021 och finns på Nasdaq Stockholm under tickern HEM.

Hur många mäklare samarbetar med Hemnet?

Runt 2 400 mäklarkontor är anslutna till Hemnet i dagsläget.

Är det bra att investera i Hemnet?

Hemnet är överlägsen etta på marknaden och med tanke på relativ låg konkurrens i branschen så tror vi att Hemnet kommer att förbli störst på marknaden och en bra investering.

Men all investering bör tas med varsamhet. Det är viktigt att du gör din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Var kan jag investera i Hemnet?

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan även investera direkt i en fastighet eller bolag som jobbar direkt med Hemnet på ett eller annat sätt.

Vilka äger Hemnet?

Sedan december år 2016 ägs majoriteten av Hemnet.se av det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic ihop med två svenska investerare, Pierre Siri och Henrik Persson. Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet äger minoritet i bolaget.

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar