Investera i Lysa: Varför skulle man köpa Lysa Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Lysa är bolaget som försöker “lysa upp” finansbranschen och göra det enklare än någonsin att investera privat och bolagsinvesteringar smart. Med hjälp av en fondrobot håller Lysa nere kostnaderna och dina pengar investeras helt utan känslomässiga beslut.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

I denna artikel går vi igenom hur du kan komma igång och investera med hjälp av Lysa.

Lysas logga

Varför ska man investera via Lysa?

Att placera och investera sitt kapital eller sparpengar har historiskt varit rätt så svårt. Både företag och privatpersoner har i princip fått lita på sin bankmans råd och förslag. Många gånger har råden varit att placera pengarna i dyra sparformer eller det som gynnat banken mest och ovanpå det tillkommer det bankavgifter.

Det andra alternativet har varit att själv, på egen hand försöka handla och sälja aktier och fonder vilket kräver tid och kunskap, så inte heller det har varit lätt för alla.

Lysa är en tjänst som investerar dina besparingar åt dig, utan att du behöver lägga kraft eller ha kunskap om fonder och ETF:er. När du börjar spara hos Lysa placerar de, via sin fondrobot, dina besparingar i fonder och ETF:er enligt det investeringsförslag du fått från dem. Ovanpå det är Lysa helt transparenta med vilka avgifter du kommer att behöva betala för att spara hos dem, så att du kan känna dig trygg.

Dina investeringar delas också upp bland flertal fonder eller ETF:er som ger dig en större säkerhet för dina besparingar.

Vad är Lysa?

Lysa är ett bolag som erbjuder smart, billig och professionell förvaltning av privatpersoner och företags kapital. Allt sköts automatiskt med modern teknik via deras fondrobot som bygger portfolio och investerar helt enligt kundens valda målfördelning.

Lysa erbjuder två investeringsinriktningar för sparande som är Bred samt Hållbar investeringsinriktning. Den breda inriktningen fokuserar på maximal riskspridning genom att investera i flera tusen bolag globalt, medan den hållbara fokuserar på hållbarhetsaspekten genom att exkludera vissa typer av bolag och branscher.

Informationer om Lysa

Lysa är den marknadsledande och mest använda robotrådgivaren i Sverige med vision att en standard som är smartare, billigare och mer transparent för sina kunder.

Namnet kommer från visionen att “lysa upp” finansbranschen. De vill ge alla möjligheten att investera efter en professionell strategi till låga kostnader utan den mänskliga faktorn med känslobeslut.

Lysa har ett team på 11 personer med lång investeringserfarenhet och kunskap om hur man bygger framgångsrika digitala finanstjänster. Bolaget är grundat och av Henrik Littecke, Emilie Andersson och Patrik Adamson som är VD för bolaget. Bolaget omsätter 4 764 000 kronor årligen och har sammanlagda tillgångar på 24 216 000 kronor. Bolaget registrerades år 2015.

Vad är fördelen med att använda en fondrobot?

Det finns flera fördelar att använda en robot istället för till exempel din lokala bankrådgivare.

  •  Lysas fondrobot har en låg avgift. En robot kostar inte mycket i drift, och självklart spelar inte de mänskliga faktorerna någon roll. Inte heller behöver den lön. Därför blir det också billigare för investeraren.
  •  Fondroboten hjälper investeraren att hålla nere kostnaderna med indexfonder eller så kallade ETF:er. Fondroboten sköter även de omplaceringar som krävs enligt dess strategi. En fondrobot är ett prisvärt sätt att förvalta sitt kapital enligt en professionell strategi.
  • Den har heller inga känslor som spelar in. Det är lätt att själv ta fel investeringsbeslut på grund av känslor. Både möjligheten att tjäna pengar och rädslan att förlora pengar påverkar oss mer än vi tror. En fondrobot bryr sig inte om sådana känslor. Den investerar bara enligt den strategin den är programmerad.
  • Alla som sparar och investerar har olika förutsättningar. Fondroboten tar därför reda på vilket mål kunden har med sina investeringar per år, genom att ställa frågor när kunden startar ett sparkonto hos Lysa, på så sätt får roboten reda på vilken risknivå som individen eller bolaget.

Lysa idag

Bolaget är ett privatägt aktiebolag som inte är börsnoterat.
I dagsläget har de inga planer på att börsnoteras. Bolaget har till föremål för sin verksamhet att äga och förvalta aktier i dotterbolag verksamma i finansbranschen, äga och förvalta fast och lös egendom. De tillhandahåller företagsledande och andra funktioner för koncernen samt bedriver därmed förenlig verksamhet.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Aktiekurs

Aktiekurser går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk. Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Hur investerar man hos Lysa?

Att börja investera via lysa är väldigt smidigt och enkelt. Det börjar helt enkelt med att du får ett investeringsförslag baserat på frågor om dig, din ekonomi och vilket mål du har med ditt sparande. När du sedan sätter in pengar på Lysakonto så investeras de helt automatiskt efter din fördelning.

Olika sätt att investera

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Om du vill investera via Lysa så passerar Lysas fondrobot dina investeringar åt dig, vilket ger dig en trygghet i dina investeringar och hjälper dig på ett smidigt sätt, utan att du behöver vara insatt i aktier och fonder.

Investera i Lysa hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportal och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med aktier.

Handla Lysa via ETF

ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, alltså en börshandlad fond. Det är precis som det låter, en fond som handlas på en börs.

Namn

Utvalt år i %

Shares Global Clean Energy

71,69 %

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

55,12%

L&G Battery Value-Chain

82,40%

L&G Healthcare Breakthrough

44,15%

Lysa köper fonder åt dig

Lysa är ett av de allra enklaste sätten att investera på. Istället för att själv behöva ta alla investeringsbeslut så sköter Lysa allt det åt dig genom att placera ut dina besparingar automatiskt via deras fondrobot, vilket gör att du inte behöver lägga tid på det eller sitta på egen kunskap inom aktie och fondplacering.

När en fondrobot investerar dina pengar åt dig, gör den det i olika värdepapper. Genom att robotarna sammanställer forskning, kan dessa fondrobotar skapa investeringsportföljer. Portföljen skapas helt efter privatpersonen eller företagets preferenser och personens eller bolags riskvilja. Efter det optimerar Lysa portföljen för att skapa så hög riskjusterad avkastning som möjligt för den valda risknivån. Fondroboten kommer därmed automatiskt att förvalta pengarna efter hur den är programmerad.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i Lysa med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

När det kommer till bolag innebär det att bolaget kan fokusera på att skapa avkastning i bolagets dagliga verksamhet samtidigt som Lysa skapar avkastning på börsen.

På detta sätt är det menat att optimera avkastning och samtidigt minska kostnader och utgifter för investeraren.

Industri

Lysa är en del av Svensk näringsgrensindelning och arbetar inom finansbranschen. Allt fler intresseras av att investera sina besparingar i fonder och aktier, både på egen hand och med hjälp av bolag eller banker. Lysa försöker förenkla och kostnadseffektivisera branschen genom att använda sig av sin fondrobot. Deras sätt är nytänkande och lockar mycket kunder från standardinvesterande via banker. Dock finns det konkurrens från många smidiga och användarvänliga sidor så som eToro för de som vill investera på egen hand.

Investera på egen hand.

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Förutom det kan du även till exempel investera direkt i företag, bolag och direkt i produkter. Efter som det finns ett nästan oändligt av utbud av alternativ för dina investeringar på egen hand kan det vara fördelsfullt att använda en plattform istället för din bank. Om du använder dig av eToro slipper du dessutom avgifter och kostnader.

Investera i Lysa hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med aktier. Plattformen är även känd för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder. Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida https://www.etoro.com/sv/#signup och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa för att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter bolag

Under sökfliken kan du sedan välja valfritt bolag så som “Volvo”. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Lysa Alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig som vill investera direkt på egenhand.

Läs mer om några andra utvalda alternativ vi tagit fram här nedan.

FAQ – Vanliga frågor och svar

För mer information, har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om Lysa och investeringar i bolaget.

Animerad bild av fondrobot

Hur många anställda har Lysa?

Bolaget har endast 16 anställda i dagsläget och är ett väldigt litet bolag sett till antalet anställda. Eftersom bolagets robot gör aktieplaceringarna behövs inte manuellt arbete på samma nivå som många på andra företag.

Vad gör Lysa?

Lysa investerar kort och gott dina besparingar åt dig, utan att du behöver lägga kraft eller ha kunskap om fonder och ETF:er. När du börjar spara hos Lysa placerar de, via sin fondrobot, dina pengar i fonder och ETF:er enligt det investeringsförslag du fått från dem. Lysa är helt transparenta med vilka avgifter du kommer att behöva betala för att spara hos dem.

Bör jag investera mitt företagets kapital via Lysa?

När det kommer till Investeringar med företagets pengar bör du tänka på dessa tre kriterier:

  • Investera med så hög riskjusterad avkastning som möjligt
  • Automatisera processen så ni kan fokusera på bolagets dagliga verksamhet
  • Låga avgifter

Lysas fondrobot hjälper er med allt detta på ett smidigt sätt för en låg kostnad. Använder ni tjänsten så kan ni automatiskt spara i fonder genom engångsköp eller genom månadssparande. På så sätt är Lysa fördelsfullt för dig när det gäller att investera ditt företags kapital.

Vad är Lysa fondrobot för något?

Lysa är en fondrobot. Det är en tjänst som man kan använda för att få sina pengar automatiskt investerade med låga avgifter. Fondroboten investerar dina pengar automatiskt varje månad, helt enligt din valda målfördelning. Poängen med roboten är att den ska ombalanserar, övervakar och förbättrar din portfölj kontinuerligt, så att dina pengar får bästa möjliga förutsättningar att växa över tid.

Är Lysa lätt att använda?

Lysa är ett av de allra enklaste sätten att investera på. Istället för att själv behöva ta alla investeringsbeslut så sköter Lysa allt det åt dig genom att placera ut dina besparingar automatiskt via deras fondrobot, vilket gör att du inte behöver lägga tid på det eller sitta på egen kunskap inom aktie och fondplacering men ändå få bra avkastning. 

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar