Investera i Netflix: Varför skulle man köpa Netflix Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Streamingtjänster för serier och filmer är något många av oss använder dagligen och har svårt att tänka oss vara utan. I en tuff bransch har Netflix åstadkommit en enorm succé, där bolagets aktievärde steg högre än någonsin under Coronapandemin, då fler människor fick mer TV-tid än någonsin tidigare.

Investera i Netflix med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Den snabba tillväxten och den stigande populariteten gör bolaget till en intressant investeringsmöjlighet som du bör ta en närmre titt på för dina framtida investeringar.

I denna artikel kommer vi berätta för dig varför och hur du kan ge dig in på kanske en av de mest spännande börserna för tillfället.

Netflix logga

Varför ska man investera i Netflix?

Efterfrågan på smidig, tillgänglig och billig streamingtjänst för filmer, spel och serier har aldrig varit så stor som nu. Netflix är en användarvänlig streamingsida som de flesta lätt kan hantera och ett stort utbud av filmer och serier som ger kunderna mycket alternativ att välja mellan.

Det stora utbudet ger kunderna många valmöjligheter, vilket leder till en bredare kundbas.

Lättillgängligt och smidigt för alla gör att ung som gammal har möjlighet att använda tjänsten. Vilket ger en större möjlighet att nå fler kunder.

Coronapandemins påverkan har visat sig vara riktigt gynnsamt för Netflix, då fler och fler har tid och möjlighet att titta på filmer och serier. Med det stigande intresset blir det allt mer relevant att investera i Netflix.

Vad är Netflix?

Netflix en av världens främsta globala film- och musikstreamingtjänster som nås via internet. Företaget grundades i USA år 1997 och har sedan år 2007 erbjudit streaming via abonnemang.

Netflix är en amerikansk streamingtjänst som erbjuder filmer, serier och spel via internet, smidigt och enkelt direkt till bland annat TV, surfplattor, datorer och mobiler.

Sedan den 10 juli 2020 blev Netflix det största underhållnings och medieföretaget efter börsvärde och ser ut att fortsätta klättra och expandera.

Informationer om Netflix

Bolaget har två VD, Reed Hastings som var en av grundarna och Ted Sarandos som kom in i bolaget år 2000.

Netflix, Inc är ett amerikanskt film- och seriebolag som startades år 1997. Då med uthyrning av DVDer via post. År 2007 gick bolaget över till att erbjuda filmer och serier via internet som abonnemang. I Sverige och norden lanserades Netflix först 2012 och har sedan dess stadigt växt i popularitet. Netflixs tjänster är nu tillgängliga som prenumerationsabonnemang i USA, Latinamerika, Britiska öarna, Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna.

Investera i Netflix med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

I det tidiga skedet som abonnemang via internet hade företaget få konkurrenter, men sedan företaget tog ett stadigt grepp om marknaden har många andra bolag och vanliga TV-koncerner skapat liknande streamingtjänster.

I en undersökning av svenskar och internet år 2019 svarade 58 procent av de svenska internetanvändarna att de tittade på Netflix, var av cirka 20 procent uppgav att de tittade dagligen på Netflix. Tittarsiffrorna har fördubblats på fyra år och bolaget beräknas nu ha ett Börsvärde på 153,97 miljarder Amerikanska dollar och en Vinsttillväxt Q1 YOY: – 27,80 %.
I april år 2020 hade bolaget över 182 miljoner prenumerera världen över.

Industrier som behöver Netflix

Det finns flertals industrier som gynnas av företagets verksamhet.

  • Filmindustrin tjänar på att nå en bredare kundbas via Netflix abonnemangstjänst.
  • Bolag som producerar serier drar också nytta av att folk smidigt kan följa serier på de tider som passar individen.
  • Spelindustrin. Sedan spel blev en del av Netflix utbud har även spelindustrin kunnat gynnas av att nå fler människor på ett smidigt sätt.


Reklambranschen tjänar på Netflix då otroliga mängder pengar går in i Netflixreklamer.

Hur har Netflix gjort som en investering de senaste åren?

Netflix har blivit en dyrare investering på bara loppet av några år. I slutet av år 2011 handlades nflx aktien för under 10 dollar, men sedan dess har den stigit med 400% bara sedan 2017. År 2020–2021 har varit Netflix största år, då aktien har stigit i höjden och handlas nu för över 500 dollar. Detta i sin tur gör tyvärr att den ligger utom räckhåll för vissa mindre investerare eller begränsar handeln till en mindre mängd aktier. Trots detta finns det fortfarande möjligheter för tillväxt som skapas av nya marknader och originalinnehåll.

Samarbeten med stora filmbolag och bolag som producerar serier har givit bolaget ett brett utbud som lockar allt fler. Samtidigt får allt fler bättre och stabilare internetmöjligheter som skapar en bredare marknad.

Detta i kombination med Netflix reklamkampanjer gör att bolaget har ökat stadigt år för år och ser ut att upprätthålla trenden de kommande åren.

Netflix Aktiekurs

Netflix aktiekurs går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk.
Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Ska man investera i Netflix?

Pandemin har visat att Netflix är ett företag som inte påverkas negativt av den rådande situationen och ekonomiska läget, utan tvärt om frodas. Streamingtjänsten är anpassad för att kunna användas via dator, tv, mobiler och surfplattor, var och när som, via internet.

Då allt fler har tid och möjlighet att spendera tid med filmer och TV-serier växer bolagets popularitet vilket leder till investeringsmöjligheter.

Men all investering ska tas med varsamhet. Det är viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Olika sätt att investera i Netflix

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Förutom det kan du även investera direkt i film- och spelbolag, lika så i bolag som producerar filmer och serier.

Eftersom du kan investera både direkt i Netflix som bolag och i företag som arbetar med filmer, spel och serier, så leder det till att det finns en uppsjö alternativ för dig att välja mellan för dina investeringar.

Investera i Netflix hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportaler och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med Netflix-aktier.

Handla Netflix via ETF

På grund av ändrade regler inom EU så är det inte längre möjligt att handla med amerikanska ETF:er som länge har varit populärt.
Om du vill handla aktier, måste du istället göra det i aktier som är godkända inom det nya regelverket.

Namn

Utvalt år %

FNGS

9.18 %

PBS

4.90 %

XLC

4.34 %

VPOP

2.89 %

Köpa Netflix Aktier

Netflix är noterade på New York-börsen på isin us64110l1061.

Du kan välja mellan långsiktiga investeringar och kortsiktig CFD-handel. För att veta vilken av dessa metoder du bör välja bör du se på din tidslinje för dina investeringar. Om du tänker investera långsiktigt eller om du vill handla kortsiktigt med hävstång i jakten på större vinster, med en mer aggressiv handelsstrategi.

Långsiktig aktiehandel går ut på att köpa och hålla aktier i ett visst företag på lång sikt. Då försöker du dra nytta av antingen utdelningsbetalningar eller en ökning av aktiekurs över en längre tid.

Om du istället vill generera kortsiktiga vinster kan det vara bättre för dig att handla snabbt med aktier än att hålla dem i din portfölj, via handel av CFD:er.

Via CFD-handel är målet för investeraren att köpa och sälja aktier snabbt för att dra nytta av kortsiktiga värdefluktuationer.

Vad påverkar Netflix priset?

Intresset för streamingtjänster och samarbeten med film och spelbolag har den största påverkan för Netflix-priset. Beroende på hur mycket TV-tid kunderna har, kan priset öka och minska.

Desto mer tid folk spenderar framför TV, desto mer relevant blir en enkelt utformad streamingtjänst med stort utbud av filmer, spel och serier.

Investera i Netflix med Skilling

5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Coronapandemin och lock down har lett till att Netflix fått en rekordhöjning, när fler än 20 miljoner nya abonnenter registrerade sig. Men när fler får möjlighet till att lämna hemmet kan också Netflix-priset sjunka igen. Konkurrensen ökar även stadigt. Bolag så som Amazon och Disney, nya HBO Max, Apple TV+ lika så de flesta traditionella TV-koncerner har nu lanserat sina egna streamingtjänster var av många av dem är prenumerationsbaserade.

Industri

Bolaget började som en prenumerantstjänst för DVD-filmer innan streamingindustrin växte fram under 2000-talet. Sedan dess har efterfrågan och utbudet ökat stadigt. När illegal fildelning blev mer opraktiskt och krångligare än betalstreamingtjänster visade sig vara, började företaget sin uppresa.

Bolaget inriktar sig mot regionala marknader och satsar på originalinnehåll. För att kunna fortsätta öka sin abonnentbas kommer filmer och serier sändas på originalspråk. Detta är särskilt viktigt för Indien och Kina, liksom mindre marknader runt om i världen och kommer att vara betydande för kampen om miljontals potentiella nya kunder. Detta innebär att du som investerare gör rätt i att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom streamingbranschen för göra det bästa valet för just din investering.

Var kan man investera i Netflix?

Det finns flertals alternativ för sig som vill handla aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Förutom det kan du även till exempel investera direkt i olika film- och spelbolag.

Investera i Netflix hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med aktier. Plattformen är även känd för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder. Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida www.etoro.com och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter "Netflix"

Under sökfliken kan du sedan välja ¨Netflix¨. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla Netflix!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Investera i Netflix med eToro

logo-etoro
5/5

Disclaimer: Vänligen notera att handel med CFD:er innebär stora risker då du kan förlora pengar snabbt. 68 % av alla som handlar med CFD:er hos Etoro förlorar pengar. Överväg om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd

Netflix Alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig att investera i. Läs mer om några av våra utvalda alternativ nedan.

Investera i Spacex
Investera i Amazon
Investera i Tesla
Investera i Spotify
Investera i Guld

FAQ – Vanliga frågor och svar

För mer information har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om Netflix och investeringar i bolaget.

Hur kan jag investera i Netflix?

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. eToros plattform är känd för sina kraftfulla verktyg som ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder. Förutom det kan du även investera direkt i filmbolag och bolag som producerar filmer, serier och videospel.

Har Coronapandemin påverkat Netflix negativt?

Nej, tvärt om. Sedan Coronapandemin slog till har Netflix nått sitt högsta börsvärde någonsin.
När fler människor är hemma och har begränsad möjlighet för andra aktiviteter, har intresset för TV-tid ökat. Netflix stora utbud på filmer, serier och spel har gjort att fler än någonsin väljer Netflix, vilket har lätt till ett ökat börsvärde.

Vad är Netflix?

Netflix är en abonnemangsbaserad streamingtjänst som erbjuder TV-serier, filmer och spel via bland annat TV, mobil, dator och surfplattor. Med Netflix stora innehållsbibliotek kan man lätt välja vad man vill se, när man vill se det, utan reklam eller uppehåll.

Kommer Netflix minska i värde?

Den senaste tiden har bolaget växt och ökat både utbud och kunder stadigt, men hur vidare trenden kommer hålla är det svårt att veta. Hur vidare bolaget kommer öka och minska framöver finns det delade meningar om. Större konkurrens, som vi sett senaste tiden kan göra att aktien minskar i värde, men bolagets planerade samarbeten och ökade utbud kan på samma gång ge en ökning. Lika så spelar expanderingen till Kina och Indien roll.

I dagsläget ser investeringar i Netflix bra ut, men det bästa är att hålla sig uppdaterad om aktien och aktuella fonder, genom att följa nyheter och aktiens utveckling.

Är Netflix stort i Sverige?

Ja, Netflix har tagit Sverige och Skandinavien med storm sedan 2012. I en undersökning av svenskar och internet, år 2019 svarade 58 procent av de svenska internetanvändarna att de tittade på Netflix, var av cirka 20 procent uppgav att de tittade dagligen på Netflix. I Sverige, Danmark, Finland och Norge erbjuder Netflix ett brett utbud av serier och filmer på originalspråk, men även ett utbud på engelska.

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar