Investera i Wesc: Varför skulle man köpa Wesc Aktier?

Anders Sandberg Circle
Verifierad författare
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på facebook

Vestum, den tidigare klädkedjan Wesc som gjorde namnbyte och bytte bana när de gav sig in på konsumenttjänster. En otrolig omvändning som öppnar upp för nya investeringsmöjligheter.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

I denna artikel berättar vi för dig, hur du kan investera i den spännande nya koncernen på marknaden.

Vestums logga

Varför ska man investera i Vestum?

Ur en investeringssynpunkt ser Vestum ut att kunna vara en stabil investering. Bolaget är ungt men visar redan stor potential.

Stark ledning i form av en erfaren VD som har mycket erfarenhet inom branschen och kapaciteten att driva upp företag framgångsrikt, ger goda framtidsmöjligheter.

Snabbt växande bolag. Under den korta tid bolaget har varit igång har de redan värvat 14 bolag och planerar att köpa upp ändå fler för att ta en större roll på marknaden.

Säkrare affärsverksamhet. Genom att ha specialistbolag som hanterar alla delar av kedjan, från projekt till konstruktion och underhåll vill bolaget skapa en säkrare affärsverksamhet och ett stabilt bolag.

Vad är Vestum?

Vestum är en svensk förvärvsdriven koncern av 14 bolag som förvärvar och utvecklar lönsamma kvalitetsbolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn, VVS-branschen samt infrastruktur.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Vestums övergripande mål är att skapa långsiktig lönsam tillväxt genom att förvärva och utveckla kvalitetsbolag med goda kassaflöden och starka marknadspositioner i hela norden.

Bolaget är snabbt expanderande och värvar specialistbolag, det vill säga bolaget som lägger all fokus på en produkt och tjänst så att kvalitet är maximal. Med flertal specialistbolag vill de säkerställa hög kvalitet genom hela koncernen och använda det som slagkraft på marknaden.

Informationer om Vestum

Wesc, klädbolaget inom strat-stilen meddelade i maj år 2021 att de bytte namn till Vestum AB och byter riktning komplett och ger sig på konsumenttjänster.

Vestum har en om sättning på 8,81 mill och ett marknadsvärde på 8,22 mrd. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under tickern VESTUM, med omsättning/aktie 1,75.

VD för bolaget är Conny Ryk, som är en serieentreprenör och investerare med mer än 20 års erfarenhet av byggindustrin. Av hans 20 års erfarenhet, kommer 14 år från bolaget Sortera Group som han grundade och var VD för, under perioden år 2006–2020. Han har lett över 30 förvärvstransaktioner och har mer än 10 års erfarenhet av nordisk private equity.

Av den bolagsbeskrivning som presenterades framgår det att Vestum påbörjat en förvärvsresa. Bolaget siktar på en tillväxt med målsättning att årligen genomföra förvärv som tillför proformerad justerad EBITA om minst 100 miljoner kronor. De siktar även på att minst uppnå en justerad EBITA-marginal om 8,0 procent.

Industrier som behöver Vestum

Det finns flertals industrier som gynnas av företagets verksamhet.

  • Skogsbruk gynnas när material behövs för nybyggnader. På modet står stora trähus som ska byta ut de kalla betonghusen som pryder städerna. När trämaterial behövs för konstruktion, inredning, golvläggning med mera, gynnas skogsbruk, sågverk och tillhörande verksamheter starkt.
  • Metallbranschen. Det samma gäller metallbranschen, när material behövs för konstruktioner och verktyg.


Fastighetsbranschen. När nya byggnader skapas eller gamla underhålls och renoveras gynnas fastighetsbranschen.

Hur har Vestum gjort som en investering de senaste åren?

Vestum är ett nytt bolag så därför kan vi inte se på tidigare års investeringar. Men vad vi kan se i dagsläget är att bolaget ligger bra till och med en stabil ledning och VD med stor erfarenhet finns det goda möjligheter för framtiden.

Vestum idag

Idag är Vestum nästan fortfarande i vaggan. Tre månader har endast gått sedan namnbytet och inriktningen för bolaget ändrades. Mycket har hänt på kort tid inom koncernen och ändå mer är planerat. Det vi ser idag är att förutsättningarna är goda och att bolaget är snabbväxande och har en stabil och stark ledning som skickar bolaget i rätt riktning.

Vestum Aktiekurs

Vestums aktiekurs går att följa enkelt och kostnadsfritt i realtid via denna länk. Här kan du se den senaste uppdateringen, tabell per år och månad samt pris per aktie.

Kursen uppdateras varje sekund så du alltid kan se den senaste uppdateringen.

Ska man investera i Vestum?

Sedan Wesc blev Vestum har aktien stigit i höjden och förutsättningarna ser goda ut framöver för företaget när de ger sig in på en ny marknad och där med investeringsmöjligheterna.

Men all investering ska tas med varsamhet. Det är aldrig säkert att du får den vinst du önskar eller pengarna tillbaka, därför är det viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Olika sätt att investera i Vestum

Det finns flertals alternativ för att köpa aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Du kan till exempel investera i butiker eller bolag som är återförsäljare eller jobbar med Vestum på något sätt.

Eftersom du kan investera på många olika sätt, leder det till att det finns en uppsjö alternativ för dig att välja mellan för dina investeringar.

Investera i Vestum hos Avanza

Hos Avanza kan du handla med aktier, ETC och fonder. De har ett användarvänligt upplägg, är en av Sveriges mest använda investeringsportal och är ett bra alternativ för dig som enkelt vill handla med aktier.

Handla Vestum via ETF

ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, alltså en börshandlad fond. Det är precis som det låter, en fond som handlas på en börs.

Namn

Utvalt år i %

Shares Global Clean Energy

71.69 %

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

55.12%

L&G Healthcare Breakthrough

44.15%

L&G Battery Value-Chain

82.40%

Köpa Vestum Aktier

När det kommer till att köpa Vestumaktier kan du välja mellan långsiktiga investeringar och kortsiktig CFD-handel. För att veta vilken av dessa metoder du bör välja bör du se på din tidslinje för dina investeringar. Om du tänker investera långsiktigt eller om du vill handla kortsiktigt med hävstång i jakten på större vinster, med en mer aggressiv handelsstrategi.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Investera i WESC med Skilling

wesc-logo
5/5

Disclaimer: 66% av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör.

Långsiktig aktiehandel går ut på att köpa och hålla aktier i ett visst företag på lång sikt. Då försöker du dra nytta av antingen utdelningsbetalningar eller en ökning av aktiekurs över en längre tid.

Om du istället vill generera kortsiktiga vinster kan det vara bättre för dig att handla snabbt med aktier än att hålla dem i din portfölj, via handel av CFD:er.

Via CFD-handel är målet för investeraren att köpa och sälja aktier snabbt för att dra nytta av kortsiktiga värdefluktuationer.

Vad påverkar Vestum priset?

Utbud och efterfrågan är som alltid en av de stora nyckelfaktorerna samt tillgänglighet. Med en utökad marknad och ett snabbt växande företag kommer de kunna nå fler kunder och få större tillgänglighet.

Det finns alltid utmaningar med att vara ett snabbt växande bolag och flera andra koncerner som vill köpa upp och värva bolag i byggbranschen, vilket leder till konkurrens.

Ekonomin spelar en oerhörd roll när det kommer till allt inom byggbransch. Med en stark ekonomi stiger också intresset för utveckling och nybyggen.

Industri

Konsumenttjänster, bygg och VVS-branschen är en marknad med konstant behov. Dock är Vestum långt ifrån ensamma på branschen. Med en stark koncern och många grenar inom liknande sektorer, är planen att locka kunder och behålla dem trogna till bolaget med hjälp av att erbjuda resterande av sina tjänster inom samma koncern.

Helt enkelt, om du anlitar en VVS-are för ett projekt och är nöjd, är troligheten större att du anlitar samma koncern för dina övriga byggprojekt. Vestum är dock inte ensamma om den idén så konkurrens är att räkna med både i dagsläget och framtiden.

Vart kan man investera i Vestum?

Det finns flertals alternativ för sig som vill handla aktier idag. Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Där kan du investera direkt i bolaget eller bolag som jobbar med Vestum på olika sätt.

Investera i Vestum hos eToro

eToro är en världsledande handelsplattform. Du kan skapa ett konto och handla enkelt och smidigt med aktier. Plattformen är även känd för sina kraftfulla verktyg vilka ger dig möjligheten att sköta dina affärer utan hinder. Här nedan hjälper vi dig att enkelt komma igång via eToro

1. Skapa konto

Skapa ett konto hos eToro via deras hemsida https://www.etoro.com/sv/#signup och tryck på ¨Gå med nu¨ och logga in.

etoro

2. Sätt in Pengar

När du går med i handlingsplattformen behöver du sätta över en valfri summa för att handla med. Du kan överföra pengar bland annat via Paypal eller banköverföring.

fylla på ditt konto

3. Sök efter "Vestum"

Under sökfliken kan du sedan välja “Vestum”. Där kommer du sedan kunna se olika investeringsmetoder, avkastning och inköpspriser.

search bar

4. Börja handla Vestum!

Efter det är det bara att börja handla enkelt och lätt utan avgifter eller kostnader.

Vestum alternativ

Det finns andra företag som kan vara intressant för dig att investera i.
Läs mer om några av våra utvalda alternativ nedan.

Investera i Padel
Investera i Amazon
Investera i Ädelmetaller
Investera i Guld
Investera i Hemnet

FAQ – Vanliga frågor och svar

För mer information har vi här nedan svar på några av de vanligaste frågorna om investeringar i Tesla.

Är Vestum börsnoterat?

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under tickern VESTUM, med omsättning/aktie 1,75.

Vad gör Vestum?

Vestum koncernen förvärvar och utvecklar lönsamma kvalitetsbolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn, VVS-branschen samt infrastruktur.

Har Vestum gjort namnbyte?

Ja, Vestum startades i samband med en verksamhetsförändring och ett namnbyte av bolaget WeSC under år 2021. Bolaget bytte inriktning från att vara ett klädbolag till att ge sig in på konsumenttjänster.

Bör man investera i Vestum?

Ja, vi ser att förutsättningarna för investeringar i bolaget är goda. Sedan Wesc bytte namn till Vestum har aktien stigit i höjden och förutsättningarna ser goda ut framöver.

Men all investering ska tas med varsamhet, därför är det viktigt att göra din läxa innan du ger dig in på marknaden. Då kan du känna dig säkrare på att du gör ett smart och stabilt val som passar dig ekonomiskt.

Vem är VD för Vestum?

VD för bolaget är Conny Ryk. En serieentreprenör och investerare med mer än 20 års erfarenhet av byggindustrin.

All handel är riskfylld. Ingen garanti för vinst. Allt innehåll på vår webbplats är endast för informationsändamål och utgör inte en rekommendation att köpa eller sälja. Detta gäller tillgångar, produkter, tjänster eller andra investeringar. De åsikter som förmedlas på denna webbplats utgör inte investeringsrådgivning och oberoende finansiell rådgivning bör sökas när det är möjligt. Den här webbplatsen är tillgänglig för dig utan kostnad, men vi kan få provision från de företag som vi presenterar på den här webbplatsen.

Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar
Anders Sandberg
Anders Sandberg

52-åriga Anders Sandbergs ekonomiska yrkeserfarenhet började för 28 år sedan, som ekonomisk rådgivare och aktieanalytiker på bank i Växjö.
Efter en framgångsrik karriär övergick han till den privata sektorn och driver sedan 12 år tillbaka ett Family Office med äldsta sonen i Lidingö.

Alla Artiklar